La sfârţitul lunii poliţiştii harghiteni au avut de furcă cu mai mulţi şăferi care nu au respectat prevderile codului penal în ceea ce priveşte conducerea pe drumurile publice. 

În data de 31 martie, ora 23.20, un echipaj de poliție a depistat otânără, de 20 ani, din Miercurea-Ciuc, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea de domiciliu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana aflată la volan nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, din cercetări, s-a constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat de către un bărbat, de 24 ani, din Miercurea Ciuc, pentru a se familiariza cu conducerea autovehiculului, în contextul în care persoana aflată la volan urma cursurile unei școli de profil pentru a dobândi permisul de conducere auto.

În data de 30 martie, în jurul orei 12.00, un minor de 16 ani, din Ditrău, în timp de conducea un motociclu pe o stradă din localitatea de domiciliu, nu a acordat prioritate, într-o intersecție, autoturismului condus de un bărbat, de 38 ani, și a intrat în coliziune cu acesta. Evenimentul rutier a avut drept urmare avarierea ambelor vehicule implicate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că minorul nu poseda permis de conducere.

Tot pe 30 martie, la ora 18.40, un bărbat, de 36 ani, din Cozmeni, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea de domiciliu. Conducătorul auto a fost examinat cu aparatul etilotest, constatându-se faptul că prezenta o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, pentru recoltarea de probe biologice.

Articolul precedentNinge în judeţul Harghita
Articolul următor“Miercurea Alarmelor”, din nou în Harghita