Ministerul Educației din România a făcut un anunț important referitor la introducerea unei noi burse destinate elevilor, denumită bursa de reziliență. Această inițiativă are ca scop principal încurajarea și motivarea elevilor cu performanțe școlare medii să-și îmbunătățească rezultatele. 

Bursă de reziliență pentru elevi

Începând cu anul școlar 2024-2025, elevii care nu ating nivelul necesar pentru a primi burse de merit, dar care demonstrează efort constant și progres semnificativ în performanțele lor academice, vor putea beneficia de această nouă formă de sprijin financiar.

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, bursa de reziliență va fi în valoare de 300 de lei pe lună și se va acorda elevilor care au obținut o medie anuală de cel puțin 7 și care se află în primii 30% din clasă în funcție de rezultatele școlare.

Condiții pentru a beneficia de bursă

Scopul acestui nou tip de bursă este de a recunoaște și recompensa determinarea și capacitatea de a depăși dificultățile academice. Elevii care beneficiază de această bursă trebuie să fie atenți la criteriile stricte de eligibilitate, care includ prezența la cursuri. Astfel, elevii care acumulează mai mult de zece absențe într-un an școlar vor fi excluși de la primirea oricărui tip de bursă oferită de stat, indiferent că este vorba de burse de excelență, de merit, de reziliență, sociale sau tehnologice.

Se estimează că aproximativ 164.000 de elevi din cei 3 milioane existenți în sistemul educațional din România ar putea beneficia de această nouă bursă de reziliență. Această inițiativă vine în sprijinul elevilor care depun eforturi susținute pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare, oferindu-le un stimulent financiar pentru determinare și perseverență.

 
 
Articolul precedentCătălin Măruță a ajuns de urgență la spital
Articolul următorRisc uriaș de FRAUDĂ prin telefon! Escrocii se dau drept agenți ai băncilor și îți fură datele