Curtea de Apel Braşov a suspendat a suspendat aplicarea Ordinului Ministrului Apelor, Pădurilor şi Mediului nr.2482/2022 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte, decizia pronunţată într-un proces intentat de un ONG din Braşov fiind executorie.

Ordinul semnat de ministrul Mediului stabilea posibilitatea recoltării a peste 200 de exemplare din această specie, la nivel naţional, cele mai multe în judeţele Harghita, Suceava, Sibiu şi Mureş. Procesul prin care s-a solicitat suspendarea ordinului de ministru care permitea vânătoarea cocoşului de munte a fost intentat la Curtea de Apel Braşov de Asociaţia ”Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor” 

”Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia «Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor», în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi, în consecinţă: Dispune suspendarea executării dispoziţiilor şi a anexei Ordinului Ministrului Apelor, Pădurilor şi Mediului nr.2482/2022 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte ( Tetrao urogallus), pentru perioada septembrie-30 noiembrie 2022 (publicat în Monitorul Oficial, partea I nr. 960/3.X.2022 din 03.10.2022), până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Braşov”, este decizia pronunţată, joi, de Curtea de Apel Braşov şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.  

Detalii, AICI

Articolul precedentTradiții de Sfântul Mina. Ce trebuie să faci în această zi ca să fii ferit de rele
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET