Papa Francisc a respins oferta uzinei Dacia de la Mioveni, de a-i construi special pentru vizita în România, două papamobile Dacia Duster.

Şeful Bisericii Catolice a lumii a ales să respingă oferta celor de la Dacia din cauză că „are şi aşa prea multe papamobile”.

„Papamobilul va fi adus la Bucureşti cu un avion special de la Roma, cu o săptămână sau două, înainte de vizita Papei. De fapt, vor fi două sau trei papamobile, ca două să fie de rezervă. Oferta pe care a făcut-o statul român a fost refuzată pe motiv că are deja prea multe papamobile. De la aeroport la Cotroceni, de exemplu,  se va deplasa cu o maşină acoperită, iar asta va fi o Dacie. Dar papamobilul acela vine tot de la Roma”, a explicat preotul Wilhelm Dancă, responsabil de relaţiile cu mass media a Bisericii Catolice, în timpul vizitei Papei Francisc în România, citat de postul de radio Europa FM.

Printre papamobilele existente la dispoziţia Papei se numără inclusiv o Dacia Logan albă, utilizată acum câţiva ani, într-o vizită în Armenia.

Articolul precedentTraficul cu pui de urs a intrat în vizorul autorităților
Articolul următorCercetat pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos după ce a găsit şi a folosit mai multe carduri bancare