Patru containere pentru colectarea uleiului alimentar uzat au fost umplute la Miercurea Ciuc în numai două săptămâni, interesul locuitorilor pentru acest tip de reciclare fiind foarte ridicat.

Primăria Miercurea Ciuc a anunţat, într-o postare pe Facebook, că au fost amplasate experimental, în urmă cu două săptămâni, cinci containere pentru colectarea uleiului alimentar uzat, iar în 30 noiembrie a avut loc prima golire a acestora.

Sursa citată precizează că patru containere, care au o capacitate de 240 litri, au fost umplute cu flacoane cu ulei alimentar uzat.

De asemenea, în ultimele zile, au fost amplasate alte 10 containere, în diverse locuri din oraş, cu precădere în preajma unor instituţii sau a zonelor aglomerate, din considerente de siguranţă, dar şi pentru ca accesul la ele să se facă uşor.

Potrivit sursei citate, locuitorii din Miercurea Ciuc pot folosi, în total, 15 containere pentru reciclarea uleiului alimentar uzat, aceştia fiind îndemnaţi să le utilizeze în mod corespunzător.

„Uleiul de gătit uzat, grăsimea de gătit, uleiul de gătit expirat sau stricat şi untul sau margarina topită pot fi introduse în containerul de colectare, sigilate în sticle PET. Uleiul de motor uzat şi alţi lubrifianţi, uleiurile minerale, deşeurile alimentare şi alte tipuri de deşeuri nu sunt permise în containere. Încurajăm pe toată lumea să profite de oportunitatea de a folosi în mod corespunzător containerele de colectare a uleiului, făcând atât mediul nostru, cât şi oraşul nostru mai curat şi mai verde”, se mai arată în postarea Primăriei din Miercurea Ciuc.

Până la amplasarea acestor containere, în municipiul Miercurea Ciuc s-au organizat, periodic, campanii de colectare a uleiului alimentar uzat, la care locuitorii oraşului au fost foarte receptivi.

AGERPRES

Sursa foto: Primăria Miercurea-Ciuc/Facebook.com

Articolul precedentCel mai mare câştig salarial mediu brut din Regiunea Centru a fost înregistrat în septembrie în judeţul Sibiu, iar cel mai mic, la o diferenţă de 1.285 de lei, în Harghita şi Covasna
Articolul următorFostul ministru Nicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită