Peste 100 de bancnote contrafăcute, în euro şi dolari, au fost descoperite şi scoase din circulaţie de poliţişti, în urma unei percheziţii domiciliare, desfăşurată în judeţul Harghita, la Odorheiu Secuiesc, iar un localnic a fost reţinut.

În data de 18 iulie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au organizat o acţiune pe linie de falsificare de monede.

Au fost efectuate mai multe investigaţii, dar şi o percheziţie domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite şi scoase din circulaţie 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 de 200 de euro şi 87 de 100 de dolari).

Din cercetările poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate rezultă că, în cursul lunii mai, un bărbat, de 46 de ani, din Odorheiu Secuiesc, ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote, pe care ulterior le-ar fi oferit altor persoane.

Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută şi a sesizat poliţia.

Faţă de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând ca, astăzi, 19 iunie, să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în dosar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Articolul precedentMesaj RO-ALERT în Sândominic, Lunca de Sus și Lunca de Jos
Articolul următorAndrei Grigoraș a plecat de la FK Odorheiu Secuiesc