Pe parcursul ultimelor 48 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost continuate activităţile specifice, circumscrise Planului de acțiune FOC DE ARTIFICII 2019, la nivelul întregului judeţ.

Astfel, la 3 magazine, situate la tot atâtea puncte de lucru ale unei societăţi comerciale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, poliţiştii au descoperit 4.675 de articole pirotehnice, de diferite tipuri şi modele, comercializate către publicul larg, fără ca societatea să fie autorizată în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explosive.

Tot în zona Odorhei, la punctul de lucru al unei persoane fizice autorizate, poliţiştii au identificat 612 articole pirotehnice, deținute și oferite ilicit spre vânzare.

De asemenea, în baza unor date şi indicii cu valoare operativă, obţinute prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate anterior, poliţiştii harghiteni au organizat o acţiune de prindere în flagrant, într-o zonă aglomerată din municipiul reşedinţă de judeţ.

În urma acestei acţiuni a fost identificat un autoturism, din interiorul căruia un covăsnean de 23 de ani oferea spre vânzare mai multe tipuri de articole pirotehnice, respectiv 4.718 produse, de diferite categorii, modele şi tipuri.

Toate cele 10.005 articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite 3 dosare de cercetare penală, sub asepctul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj de Crăciun pentru toții românii. VIDEO
Articolul următorRomânii sărbătoresc Crăciunul – tradiții, obiceiuri și superstiții