Înainte de turul 2 singura noastră necunoscută era cu cât va depăși Klaus Iohannis procentul de 60% din voturile valabil exprimate. Previziunile noastre s-au adeverit Klaus Iohannis fiind preferat în țară și în diasporă de peste 60% dintre alegatori. In Harghita, candidatul PNL a fost votat de către 70,4% din alegatori câștigând detașat alegerile, dar dezamăgirea noastră este prezența scăzută la vot în județ.

Dacă în nordul județului, în localitățile cu populație majoritară de etnie românească prezența la vot a fost apropiată de media pe țară, în localitățile cu populație majoritară de etnie maghiară prezența la vot a fost dezamăgitoare, în aceste localități participarea la vot a fost intre 14% si 30%. Este îngrijorător faptul că o mare parte din populația de etnie maghiara nu se simte reprezentantă de nimeni altcineva în afara de candidații de etnie maghiară, chiar dacă în turul 2 unul dintre candidați face parte tot dintr-o etnie minoritară in România.

În toate localitățile din Harghita, cu excepția localității Atid, candidatul PNL Klaus Iohannis a câștigat detașat alegerile. Mulțumim tuturor votanților care ne-au acordat încrederea lor și îi asiguram ca ne vom strădui sa le împlinim așteptările.

Românii au votat pentru o Românie pro europeana, o Românie normală, pentru o Românie, după cum spunea Președintele Klaus Iohannis, în care statul: „Prin tot ceea ce face, prin instituțiile sale, trebuie sa fie in slujba cetățeanului, nu invers”.