În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au acționat pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat pentru 12 persoane aflate în dificultate, dintre care 2 victime rănite în urma producerii unor accidente rutiere, pe DN 13A și în Sânsimion.

Totodată, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în localitățile Tulgheș, Miercurea Ciuc și Băile Tușnad.

Având în vedere faptul că, în zilele următoare, se prognozează un nou val persistent de caniculă, vă recomandăm să rămâneți în casă sau să limitați expunerea la soare, mai ales între orele 11-18. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite. Un alt aspect important este reprezentat de hidratarea corespunzătoare: consumați cel puțin 2 litri de apă/zi (nu prea rece).

Mai multe informații despre modul de comportare în caz de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Articolul precedentCum ne protejăm pe timp de caniculă? Sfaturile autorităților
Articolul următorRomânia a cucerit aurul olimpic la dublu vâsle feminin cu nou record olimpic! Argint pentru băieţii de la patru rame