Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) vrea să organizeze astăzi un miting la Miercurea Ciuc, prin care să ceară demisia prefectului judeţului Harghita. Reprezentanţii PPMT mai solicită ca Cimitirul Valea Uzului să nu fie naţionalizat, să rămână în administrarea comunei Sânmartin din judeţul Harghita şi să fie readus la starea iniţială.

Preşedintele PPMT, Csomortanyi Istvan, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că participanţii la protest vor cere demisia prefectului judeţului Harghita şi rămânerea Cimitirului Valea Uzului în administrarea comunei Sânmartin, din judeţul Harghita.

„PPMT organizează marţi, de la ora 18.00, un miting de protest în faţa Prefecturii Harghita din Miercurea Ciuc legat de evenimentele de la Valea Uzului. Noi cerem demisia sau demiterea prefectului de Harghita, pentru că nu se poate accepta ca o persoană care are atribuţii în apărarea drepturilor judeţului să meargă contra acestora. Este evident că interesul judeţului Harghita ar fi ca graniţa judeţului cu Bacăul să nu se schimbe în mod abuziv de instituţiile din judeţul vecin. O latură a problemei este asta, mai avem şi altele, iar pentru acestea cerem demisia imediată a prefectului şi mai cerem ca Cimitirul Valea Uzului să nu fie naţionalizat şi să rămână în administrarea comunei Sânmartin din Harghita şi cimitirul să fie readus la starea iniţială. Vrem ca acele construcţii fără autorizaţie să fie refăcute şi să se găsească o soluţie prin care, dacă se doreşte să existe în zonă un cimitir pentru eroii români, să fie amplasat conform legii. Vrem ca legea să fi aceeaşi pentru toată lumea”, a spus Csomortanyi pentru Mediafax.

Articolul precedentNou COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină
Articolul următorPloile au făcut ravagii în Harghita. Case inundate și copaci căzuți pe drum