Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) referitor la măsurile dispuse de către procurori cu privire la reţinerea consilierului de conturi şi, totodată, vicepreşedintelui Autorităţii de Audit, Niculae Bădălău. Potrivit sursei citate, „de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor”. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demişi de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează, mai spune sursa citată. 

„Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind măsurile dispuse de procurori cu privire la domnul Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. Curtea de Conturi a României reiterează poziţia de susţinere a actului de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi cu reglementările incidente”, se arată într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, „de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor.

În caz de condamnare definitivă, ei sunt demişi de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”.

Articolul precedentSărbătoare 28 noiembrie. Zi importantă a ortodoxiei: mari sfinți sunt pomeniți în calendar
Articolul următorCui îi e frică de Bobby Păunescu? Candidatura la prezidențiale, blocată de statul paralel. Marian Vanghelie, anunțul care dinamitează clasa politică: democrația, în impas