Oamenii se tem că s-ar putea trezi în beznă iar furnizorii se plâng ca nu mai găsesc pe piața energie electrica și atrag atenția că am putea ajunge la raționalizare. În Parlament sunt așteptați astăzi reprezentanții celor mai mari companii de pe piața energetică din România. 

 

Este o ședință a Comisiei economice din Senat la care vor participa și reprezentații industriei energetice. Vorbim, printre altele,  despre președintele Combinatului Siderurgic Oltenița, dar și de reprezentanți ai Termoenergetica. Discutiile au loc după ce furnizorii s-au plâns că nu găsesc energie electrică pe piață. 

De asemenea, se va discuta și despre Legea decarbonizării, care presupune închiderea definitivă a termocentralelor pe cărbune până în 2030. 

 

Cu doar o zi în urmă, deputații au adoptat cu 55 de voturi „pentru”, 44 de voturi contra și 37 abțineri, OUG 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic românesc prin care se reglementează închiderea și conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit și huilă, închiderea carierelor de lignit și minelor de huilă precum și măsuri de sprijin pentru închiderea și conservarea capacităților de producere a energiei electrice pe bază de lignit și huilă. 

Articolul precedentAlegeri cruciale în SUA, primele rezultate: Republicanii sunt la egalitate cu Democrații în bătălia pentru Senat
Articolul următorSalariile nesimțite de la stat de aproape 10 mii de euro pe lună, mărite înainte de 2023 – Ce pregătește Ministerul Muncii