În ultimele 14 zile România a adunat cele mai multe noi cazuri de coronavirus din UE (11.599), la nivel european fiind depășită doar de Rusia, o țară cu o populație mult mai mare. Raportat la populație, cu peste 60 de cazuri la milion, România depășește și Rusia (40/milion) dar este depășită de Luxembourg (peste 200/milion), anunță Biziday.

În ultima săptămână, în România au fost raportate 7.340 de noi cazuri de coronavirus. Creșterea față de săptămâna anterioară a fost de 48%, în progresie față de săptămânile anterioare. Ca medie a ultimelor șapte zile, procentul zilnic de teste pozitive rămâne cel mai mare în Croația, urmată de Bulgaria și România. Totuși, statistica este distorsionată de raportarea de sâmbătă, când autoritățile din România au adăugat și rezultatele a peste 11 mii de teste prelucrate anterior, ceea ce a scăzut media zilnică la sub 4%.

În ultimele 14 zile, România a adunat însă 11.599 de cazuri noi, depășind Ucraina, o țară cu populație dublă, dar și toate țările europene, cu excepția Rusiei. Raportat la populație (cazuri/milion), România este constant pe locul doi, la nivel european, în privința numărului zilnic de noi cazuri depistate, începând din 20 iulie. Este depășită doar de Luxembourg, o țară mică care depistează acum între 100 și 200 de cazuri pe zi.

Detalii, AICI.

Articolul precedentLudovic Orban, despre reintroducerea STĂRII DE URGENȚĂ: ”Încercăm să luăm măsuri punctuale”. Unde se impune purtarea măștii în aer liber
Articolul următorCOD GALBEN de instabilitate atmosferică