Două centre de vaccinare anti-COVID-19 din Harghita şi-au suspendat activitatea, iar altele şi-au redus programul de lucru sau fluxurile, după ce activitatea lor s-a redus, a informat, joi, Instituţia Prefectului.

„Având în vedere că, în ultima perioadă, activitatea de vaccinare a centrelor de vaccinare anti-COVID-19 a scăzut semnificativ şi datorită campaniei de vaccinare în mediul rural, prin intermediul echipelor mobile, în urma analizei activităţii centrelor, începând cu data de 15 iulie s-a redus temporar programul de lucru sau s-au redus numărul de fluxuri. Două centre şi-au suspendat temporar activitatea”, se arată în informarea Instituţiei Prefectului.

Sursa citată a arătat că, din cele 14 centre care funcţionează în Harghita, îşi suspendă temporar activitatea centrul organizat la cinematograful din Odorheiu Secuiesc, cei care doresc să se imunizeze fiind îndrumaţi către cel din cartierul Beclean. De asemenea, îşi suspendă temporar activitatea şi centrul organizat la Casa de cultură „Bartók Béla” din oraşul Vlăhiţa, întrucât în această localitate mai funcţionează un astfel de centru.

Instituţia Prefectului a mai precizat că unele centre îşi reduc activitatea, respectiv numărul de fluxuri de vaccinare, sau programul de lucru, în contextul în care personalul din centrele respective face parte şi din echipele mobile care derulează campania de imunizare din mediul rural.

Datele statistice puse la dispoziţie de Instituţia Prefectului mai arată că, în ultima săptămână, au fost vaccinate de către echipele mobile care merg în zona rurală un număr de 340 de persoane.

De la începutul campaniei de vaccinare, din data de 4 ianuarie, în judeţ au fost administrate un număr de 135.751 de doze de vaccin, din care 71.507 doza I şi 64.244 doze rapel.

În Harghita, un număr de 42 de medici de familie au administrat, până în prezent, 2.907 doze de vaccin anti-COVID, mai precizează sursa citată.

Articolul precedentCaniculă în aproape toată ţara! Recomandări pentru populație
Articolul următorLiviu Dragnea a ieșit din închisoare