Într-o rară întâlnire față în față, șefii serviciilor de informații americane și rusești s-au întâlnit luni în Turcia. Washingtonul a reiterat avertismentul adresat Moscovei de a nu folosi arme nucleare în războiul din Ucraina și a ridicat problema cetățenilor săi deținuți în Rusia.

 

William Burns, șeful CIA și fost ambasador al SUA la Moscova, ar urma să îi transmită un mesaj omologului său rus Serghei Narîșkikin, avertizându-l „asupra consecințelor utilizării de către Rusia a armelor nucleare și asupra riscurilor de escaladare a stabilității strategice”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

Burns „nu poartă negocieri de niciun fel” și nici nu „discută despre o soluționare a războiului din Ucraina”, a declarat aceeași sursă, adăugând că ucrainenii au fost informați în prealabil despre întâlnire.

De asemenea, Casa Albă a precizat că va discuta cu omologul său rus despre cazul cetățenilor americani reținuți „pe nedrept” în Rusia, referindu-se în special la campioana de baschet Brittney Griner și la un fost soldat, Paul Whelan.

„Confirmăm că discuții ruso-americane au loc astăzi la Ankara”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă ruse, subliniind că este vorba de o „inițiativă a părții americane”, notează hotnews.ro

Articolul precedentFrăția gunoaielor, dama de lux. Triunghi amoros la Romprest: cuibușor de nebunii pe banii cetățenilor
Articolul următorTemperaturi tot mai scăzute dimineața, unde va fi cel mai frig