În cele 3 zile de la sfârşitul săptămânii trecute, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate acţiuni în vederea menţinerii unui climat optim de siguranţă rutieră, pe raza întregului judeţ.

Astfel, pe raza comunei Lueta poliţiştii l-au identificat un bărbat de 20 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 132, având 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător aflat sub influența băuturilor alcoolice, un bărbat de 36 de ani, din comuna Lăzarea, care avea 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea, pe raza satului Ghiduţ, un autoturism a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie avea valabilitatea expirată şi fără să fie posesor de permis de conducere.

Ambilor conducători auto li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele acestora au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate, pentru care, la finalizarea cercetărilor, vor fi propuse soluţii legale prin Parchetele de pe lângă Judecătoriile Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni.

Articolul precedentHoţi prinşi, după ce au furat doi saci de cartofi şi au golit un frigider
Articolul următorFOTO Paramedicii SMURD din Harghita în pregătire