Finala mică a campionatului naţional de hochei, disputată de două echipe harghitene, a oferit un spectacol unic. Medaliile de bronz s-au decis în meciul decisiv, ba mai mult, la loviturile de departajare. În disputa dintre Sport Club Miercurea Ciuc şi ACSH Gheorgheni, decisiv a fost golul marcat de Radim Valchar, pentru ciucani, la loviturile de departajare. 

Finala mică s-a disputat în sistemul „cel mai bun din 3 partide, primul la 2”. Pentru că fiecare echipă a reuşit să câştige pe terenul adversarei, s-a ajuns în meci decisiv. Partida s-a disputat la Miercurea Ciuc şi a fost transată de ciucani abia la loviturile de departajare, şi aici foarte greu, pentru că un singur jucător, Radim Valchar,  reuşit să înscrie.

Scorul în disputa decisivă a fost 4-3, la finalul timpului regulamentar 3-3, pe reprize (2-1, 0-2, 1-0).

Pentru ciucani au înscris Elekes min. 3, Peter min. 14 şi Iazhov min. 41, în timp ce pentru hocheiştii din Gheorgheni au reuşit să marcheze Rokaly de două ori în minutele 9 şi 24, şi Krasnoslobodtsev min. 27.

Au urmat loviturile de departajare, pentru că portarii au fost în mare formă, si au scos aproapte tot, singurul care a reuşit să înscrie a fost Valchar, care astfel a adus medaliile de bronz la Miercurea Ciuc.

 

 

 

Articolul precedentJandarmii harghiteni la datorie de Paște și de Florii
Articolul următorS-au stabilit locurile de sacrificare a mieilor pentru Paşte