Cutremur în interiorul Guvernului! Potrivit unor surse, ministrul Agriculturii, Petre Daea ar putea fi schimbat. Totul după ce NU ar fi știut să gestioneze situația fermierilor români la Bruxelles. Ministrului i se reproșează că a trimis cu întârziere date Comisiei Europene despre situația creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe piața de la noi. Fermierii susțin însă că suma alocată României nu acoperă pierderile. 

 

Potrivit surselor citate de Realitatea Plus, nemulțumirile față de activitatea lui Petre Daea în fruntea Ministerului Agriculturii s-ar manifesta chiar la nivelul conducerii PSD. Principalul motiv este legat de modul în care acesta a negociat acordarea subvențiilor europene pentru fermieri, în condițiile în care specialiștii lui Daea ar fi trimit datele foarte târziu și, în plus, neactualizate. Astfel, României i-au fost repartizate puțin peste 10 milione de euro, în condițiile în care fermierii susțin că o alocație minimală pentru a asigur menținerea pe linia de plutire ar fi de 200 de milioane de euro.

Realitatea Plus precizează că Petre Daea s-ar afla la Bruxelles, pentru a încerca o renegociere a sumelor alocate României.

Fermierii îi reproșează lui Daea și lipsa de reacție față de intrarea în țară a unor cantități uriașe de cereale din Ucraina, fapt ce i-a forțat să vândă în pierdere.

Articolul precedentRobert Ilyeș, prezentat oficial la FK Miercurea Ciuc
Articolul următorRomânia poate face măsurătorile pe Canalul Bîstroe – Când încep lucrările, după acordul dat de Ucraina