Doi tineri de 21 de ani, care au încercat să şi incendieze magazinul, au primit mandate de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile

În urma unor activități specifice de cercetare și investigație, desfășurate cu un deosebit profesionalism, polițiștii harghiteni au identificat doi tineri de 21 de ani, unul din municipiul Gheorgheni iar celălalt din comuna Corbu, bănuiți de o infracțiune de furt, comisă în noaptea trecerii dintre ani.

Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti în anchetă până la acest moment rezultă că, la data de 01.01.2020, în jurul orei 02:00, cei în cauză au pătruns prin efracție într-un magazin din municipiul Toplița, de unde au sustras mai multe pachete de țigări şi cutii de cafea, precum şi 500 de lei, după care au încercat să incendieze magazinul, cu intenţia de a-și șterge urmele.

După plecarea lor focul s-a stins, astfel încât a fost distrusă parţial doar podeaua şi cablurile de alimentare ale unor aparate electronice, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 11.000 de lei.

Faţă de cei în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior au fost Instanţei de Judecată, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentISU Harghita, 25 de intervenții pentru situații de urgență în ultimele 3 zile
Articolul următor„Permanenţe Eminesciene”, recital de poezie şi muzică al Cenaclului Literar „Buna Vestire” din Miercurea Ciuc, la Sfântu Gheorghe