În ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru județul Harghita, 5 atenționări pentru fenomene meteo periculoase, de tip Now Casting, care anunțau intensificări ale vântului ce local depășesc la rafală viteza de 55…75-80 km/h. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autoritățile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive și operative care se impun.

În urma vântului de intensitate semnificativă,în această dimineață, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc, cu o autoscară mecanică și o autospecială de intervenție au acționat pe B-dul Frăției, din municipiul Miercurea-Ciuc, unde au fost semnalate efecte negative. Astfel, echipajele de pompieri au intervenit pentru degajarea unei bucăți de tablă zincată, de circa 4 mp, desprinsă de pe acoperișul unui bloc de locuit. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Recomandări:
Pentru evitarea producerii unor evenimente care pot afecta viața și bunurile, pe timpul manifestării vântului puternic, populația trebuie să se îndepărteze de arbori sau elemente de construcție care se pot desprinde ori să rămână în spații închise care asigură protecția.

Articolul precedentMai mulți copaci au căzut în zona Lacului Sf. Ana
Articolul următorDrumarii au ieşit la treabă toată noaptea