În doar două zile poliţiştii harghiteni au surprins 3 persoane care transportau lemn fără a avea documente de provenienţă.

Primul transort a fost depistat în data de 5 februarie în jurul orei 14:30. Poliţia Corund a pus în executare o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. În urma acesteia aa fost identificat unbărbat de 38 de ani din localitate, care transporta cu o căruţă aproximativ 1 mc lemn de foc de esență foioase, specia fag, fără documentele legale necesare.

Tot pe 5 februarie, în jurul orei 15:30, în cadrul unei acţiuni similare, poliţiştii Postului de Poliţie Leliceni au depistat alt bărbat de 72 de ani, din localitate, în timp ce transporta, cu o sanie trasă de doi cai, circa 1,2 mc lemn rotund de esenţă rășinoase, tot fără documente de transport.

Ieri, în jurul orei 12:40, poliţiştii Postului de Poliţie Lăzarea l-au depistat şi pe al 3-lea bărbat, de 44 de ani, din comuna Joseni, în timp ce conducea pe DN 13B, pe raza satului Borzont, un autovehicul ce tracta o remorcă încărcată cu aproximativ 1 mc lemn de foc de esenţă foioase, specia fag, fără documentele legale necesare, de provenienţă şi transport.

În toate cele 3 cazuri materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar făptaşii au fost sancţionaşi contravenţional cu amendă de 5.000 de lei.

Articolul precedentVIDEO Ursul, a 3-a zi la rând pe străzile din Miercurea Ciuc
Articolul următorFOTO Incendiu lângă primăria din Odorheiu Secuiesc