UDMR și-a anunțat marți candidații la votul uninominal pentru președinția Consiliilor județene, transmite agenția MTI. Potrivit vicepreședintelui Anna Horváth, pe lângă judeţele cu populaţie maghiară numeroasă (Harghita, Covasna, Mureş, Satu Mare şi Bihor), UDMR va desemna candidaţi şi în judeţele Sălaj şi Cluj, dar și în judeţul Braşov.

În majoritatea judeţelor nu se aşteaptă schimbări: candidaţii la un nou mandat sunt Sándor Tamás în judeţul Covasna, Ferenc Péter în Mureş, Csaba Pataki în Satu Mare. În judeţul Sălaj candidat va fi Róbert István Szilágyi, în judeţul Cluj – István Vákár.

În judeţul Bihor, actualul preşedinte al consiliului judeţean, Sándor Pásztor, nu va candida pentru un nou mandat. Delegaţii judeţeni au decis ca József Szabó, în prezent managerul judeţului, să candideze pentru postul de preşedinte, transmite MTI.

O situație complicată este la Harghita, iar decizia va fi luată la nivel central, după ce Consiliul de Coordonare din judeţul Harghita nu a reuşit să aleagă la nivel local între candidatul Ciucului, Csaba Borboly, preşedintele CJ de 12 ani, şi challengerul său din Gheorgheni, Tihamér Barti, actualmente vicepreşedintele CJ.

Votul a fost câştigat de Borboly în proporţie de 8 la 5, însă, potrivit regulamentului intern, candidatul comun la preşedinţia CJ trebuie să aibă susţinători din toate cele trei organizaţii teritoriale, însă reprezentanţii Gheorgheniului au invocat faptul că această zonă nu a avut niciodată un preşedinte al CJ în ultimii 30 de ani.

Candidatul pentru postul de preşedinte al CJ Harghita va fi propus de preşedinţia UDMR, decizia fiind supusă aprobării de către Consiliul Permanent al Uniunii (CPU), în a doua parte a săptămânii, a spus Anna Horváth.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPeste 1.000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore în România
Articolul următorNoi măsuri luate de Ministerul Sănătății. S-a decis cum vor fi carantinate unele localități