Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracţiunea de escrocherie, faptă comisă în Ungaria.

La data de 19 iunie, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa au depistat, pe raza staţiunii Costineşti, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile maghiare.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unei infracţiuni de escrocherie, faptă comisă în anul 2017, în Ungaria.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa care a emis ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa.

Ulterior, Curtea de Apel Constanţa a decis punerea sub control judiciar a bărbatului în cauză, pe o perioadă de 60 de zile, urmând ca în perioada următoare să fie desfăşurate procedurile specifice privind cooperarea poliţienească între cele două ţări.

Articolul precedentAmenzi de aproape 12.000 de lei aplicate de DSVSA Harghita
Articolul următorUn camion plin cu cărbuni s-a răsturnat, la Corbu