La data de 10.06.2019, la ora 00:46, Poliţia Oraşului Cristuru Secuiesc a fost sesizată despre faptul că, pe aleea din Cartierul Harghitei din localitate, un pieton a fost lovit de un autoturism, care a acroşat şi un alt autovehicul.

La faţa locului, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate şi a vizionării imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere din zonă, poliţiştii au constatat că, de fapt, un localnic de 32 de ani, în timp ce se deplasa pe jos pe alee, având 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a aruncat pe un autoturism condus regulamentar de o concetăţeană de 42 de ani, care a oprit pentru a acorda prioritate pietonilor care circulau pe partea carosabilă, neavând loc să treacă de aceștia.

La momentul „aterizării” pietonului pe capotă, conducătoarea auto s-a speriat şi a efectuat o manevră de mers înapoi, situaţie în care a acroșat un autoturism parcat, după care a plecat şi a revenit la locul faptei după sosirea echipajului de poliție.

Cel în cauză, pietonul de 32 de ani, a plecat şi el, însă a revenit după circa 4 minute, a solicitat ambulanța şi a așteptat, iar când a observat echipajul medical, s-a culcat pe partea carosabilă, aşa cum a mai procedat de câteva ori anterior, văzând lumina unor faruri şi crezând că se apropie ambulanţa.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru care va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Articolul precedentPeste 230 de litri de alcool şi aproape 700 de pachete de ţigări de contrabandă decoperite la Toplița
Articolul următorProiectil de calibru 150 mm descoperit la Odorheiu Secuiesc