Un tânăr din Ungaria s-a rătăcit pe munte în timul unei drumeţii. Băiatul de aproximativ 16 ani a plecat din zona Subcetate, Zetea spre Pârtia Harghita Mădăraș.

Spre locul intervenției s-au deplasat un echipaj de 4 subofițeri cu o autospecială de primă intervenție și comandă de la Detașamentul de Pompieri Odorheiu Secuiesc, o autospecială complexă de primă intervenție cu UTV și 2 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Miercurea-Ciuc, 2 echipaje de jandarmi montani și SVSU Zetea.

Totodată spre tânăr s-a deplasat şi Echipajul Salvamont Odorheiu Secuiesc. Acesta a fost redirecționat, cu doar o oră înainte salvamontiştii s-au dus la un alt caz, unde un tânăr, tot din Ungaria, şi tot de 16 ani s-a accidentat la un picior.

Tânărul rătăcit a fost găsit teafăr de Salvamont şi a fost dus la pensiunea în care era cazat împreună cu familia. Mama băiatului a fost preluată de echipajul de pompieri din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, iar după a fost găsit şi tatăl tânărului care plecase în cautarea lui.

Articolul precedentCetăţean maghiar accidentat pe munte, la Mădăraş, în Harghita
Articolul următorMai multe case au rămas fără curent, la Gheorgheni