United Galați a deschis finala Ligii I la futsal cu o victorie, scor 6-2 (3-1), în fața celor de la FK Odorheiu Secuiesc. Campionii de la United Galați, încurajați de publicul gălățean, au obținut o victorie confortabilă dar partida de luni seară a fost echilibrată în multe momente ale jocului.

Odorheiul a deschis scorul după două minute și jumătate de joc. Andor Balint a marcat din lovitură liberă. A fost șocul care i-a trezit la realitate pe gălățeni și la faza imediat următoare, brazilianul Pele a egalat, după o pasă primită din lovitură liberă de la Araujo.

În minutul 4 gălățenii au marcat din nou. Crișan, lansat pe contraatac de o pasă a lui Araujo a trecut United în avantaj, scor 2-1. United a intrat în avantaj de două goluri la pauză, scor 3-1, după ce Dudău a trimis în poartă mingea pasată în fața porții oaspeților de Krstic, în minutul 13.

În debutul reprizei a doua United s-a desprins la 4-1, în minutul 23. Pele a plecat pe contraatac și a marcat cu un șut în diagonală din dreapta. Harghitenii au forțat atacul și au atacat cu fly-goalkeeper. La chiar prima fază de atac cu om în plus, Robert Cirșan a scos de pe linie un gol ca și făcut, apoi portarul Toniță a preluat mingea și a trimis-o în poarta goală a harghitenilor, 5-1 din minutul 29. Cu om în plus pe faza de atac harghitenii au reușit să reduce din diferență, Tamas Miklos a marcat pentru 5-2 cu 6.17 minute rămase din meci. Contraatacul, arma care s-a dovedit a fi decisivă în această partidă, a mai adus un gol pentru campioni, autor „Pelé”, în minutul 40

United Galați: Toniță – Araujo, Crișan, Cireș, Pelé. Rezerve: Cârdei, Oană, Ignat, Crăciun, Burdujel, Dudău, Arhire, Boșneagă, Krstić. Antrenor: Ignat.
FK Odorheiu Secuiesc: Farkas – A. Sasse, Tanko, Iszlai, Balint. Rezerve: Kedei, Balazsi, Kerestely, Miklos, Kanyo, Gălățeanu, Peter, Tompea. Antrenor: Jakab.

United Galați conduce cu 1-0 în seria din finală cu FK Odorheiu Secuiesc și mai are nevoie de două victorii pentru a obține al treilea titlu de campion al României. Marți, 16 mai, de la ora 18.00, United și FK Odorhei vor juca meciul doi al finalei, urmând ca marți, 23 mai, de la ora 17.00, să se joace primul meci din Harghita al finalei.

Imagine

foto: Sportul ilustrat

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentHarghita: Aproximativ o sută de programe, în 46 de localităţi, de Zilele Judeţului
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET