Update: Elicopterul SMURD a ajuns la locul unde se află cei doi bărbați. Ambele persoane sunt cetățeni străini, au fost recuperate de elicopterul SMURD și duse în zona în care se află forțele terestre. Sunt conștiente și, cooperante.  Una va fi transportată cu o ambulanță SMURD la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, cealaltă, cu elicopterul SMURD, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș. Unul dintre bărbați este suspect că are o fractură la una dintre mâini.

Știrea inițială:

Un avion de mici dimensiuni s-a prabușit în zona vârfului Mădăraș. Avionul cu două persoane la bord decolase de pe Aeroportul din Târgu Mureș.

Este vorba de un avion utilitar folosit la vaccinarea vulpilor din zonă în cadrul unui program național de profil. La bord se aflau pilotul și încă o persoană.

Practic, avionul utilitar a aterizat forțat într-o zonă necunoscută între Odorhei și Gheorgheni. Cei doi pasageri s-au autoevacuat, iar avionul a luat foc după impact.

Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluate de către echipajele medicale.

La faţa locului se deplasează trei echipaje de salvatori cu mijloace 4×4, a mai precizat IGSU dar și un elicopter SMURD.

Sursă foto: ISU Harghita

Articolul precedentAvion prăbușit în județul Harghita. Aparatul de zbor a luat foc
Articolul următorAproape 7.200 de case fără curent, în Harghita