Poliţiştii şi jandarmii au intervenit vineri seara pentru alungarea unei ursoaice cu trei pui, a cărei prezenţă a fost semnalată în apropierea municipiului Gheorgheni, locuitorii din zonă fiind avertizaţi de pericol printr-un mesaj RO-ALERT.

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita a informat că un bărbat a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că în apropierea grădinii casei sale, situată la kilometrul 5 al municipiului Gheorgheni, şi-a făcut apariţia o ursoaică cu trei pui. Casa se află în apropierea unei păduri şi a unei zone frecventate de crescătorii de albine.

La faţa locului a fost direcţionată imediat o patrulă de ordine publică formată din jandarm şi poliţist, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roşu şi, respectiv, al Poliţiei Municipiului Gheorgheni. A fost confirmată prezenţa ursoaicei şi a celor trei pui, aceştia fiind îndepărtaţi înspre pădure. Patrula a mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că animalele nu se întorc.

Jandarmii le recomandă oamenilor ca atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Articolul precedentEvaluarea Națională începe în 15 iunie cu proba la Română. Condiții speciale pentru elevii aflați în izolare și depistați cu COVID-19
Articolul următorCoronavirus România, bilanț oficial – 16.704 de îmbolnăviri. Câți români s-au vindecat