Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de intensificări ale vântului pentru zona de munte, dar și pentru regiunile sud-estice și sud-vestice ale României, valabilă pentru intervalul 29-30 noiembrie. Pe alocuri, la munte va ninge viscolit. 

 

 

Se înrăutățește vremea în primele două zile ale acestei săptămâni. Astfel, pentru intervalul 29 noiembrie, ora 10 – 30 noiembrie, ora 20, ANM a emis o informare meteo de intensificări temporare ale vântului.

Local și temporar, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marți (30 noiembrie) și în sud-vestul teritoriului.
Se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali  începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h și temporar va ninge.

 

 

Pentru intervalul 29 noiembrie, ora 14 – 30 noiembrie, ora 03, meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN de vânt pentru zonele situate la altitudini de peste 1.700 m din Carpații Orientali. 

În intervalul menționat, în Carpații Orientali, la altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h și pe alocuri va ninge viscolit.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentAvertisment OMS: Varianta omicron a SARS-CoV-2 reprezintă ”un risc foarte ridicat” la nivel mondial
Articolul următorVești noi de la Moderna! Ce se întâmplă cu vaccinurile anti-COVID după apariția variantei Omicron