Vremea se răcește brusc și va ninge în multe zone din țară. Ca să nu plătească amenzi mari, șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și monta anvelope de iarnă. Problema este, însă, că prețul acestora a crescut și cu 15% față de anul trecut din cauza materiei prime care este tot mai scumpă. 

Vulcanizările sunt pline în această perioadă de șoferi care vin pentru a-și schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă. Ghinioniști sunt, însă, șoferii care trebuie să cumpere cauciucuri noi. Asta pentru că producătorii au fost nevoiți să crească prețurile din cauza materiei prime tot mai scumpe.

În aceasta perioada preturile anvelopelor pornesc de la 200 de lei bucata si pot ajunge chiar si pana la 2 mii de lei.

Între anvelopele de iarnă și cele de vară există mari diferențe.

Șoferii care nu schimbă cauciucurile riscă amenzi usturătoare.

Atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei legislația în vigoare prevede obligația pentru conducătorii de autovehicule să aibă echipat autovehiculul cu anvelope de iarnă. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu o amendă cuprinsă între 1305 lei și 2900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.

Pe lângă sancțiuni șoferii trebuie să țină cont și de siguranță.

Sunt și șoferi care trebuie să plătească doar mâna de lucru a mecanicilor, pentru că au anvelopele cumpărate de anul trecut.

Articolul precedentCosmin Andreică, sindicat Europol: „Dacă intrăm în Schengen vom fi singura țară unde postul de poliție are toaleta în fundul curții”
Articolul următorVremea 17 noiembrie – Ninsori puternice la munte, unde va ninge astăzi