În ultimele 24 de ore, au fost primite 4 apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care erau anunțate prezența unor urși în localitățile Borsec, Fitod și Atid.

Primul două apeluri primite prin intermediul SNUAU 112, joi, 10 iulie, în jurul orei 16:00, respectiv 18:00, ne anunțau prezența unui urs în orașul Borsec. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist, care dacă prima oară nu a găsit ursul acolo, a doua oară a îndepărtat ursul înspre pădure.
 Al treilea apel, făcut de către o doamnă, semnala prezența unui urs lângă Fitod. A fost trimis la fața locului un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, care a trecut la îndepărtarea ursului din zona locuită, înspre pădure.
 Vineri, 10 iulie, la ora 01:14, un bărbat ne anunța despre prezența unui urs în curtea casei sale din comuna Atid. A fost trimis la fața locului un echipaj de ordine publică format din jandarmi și polițiști, care a intervenit pentru îndepărtarea animalului sălbatic din apropierea zonelor locuite.

 Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
 În toate cazurile nu au fost înregistrate alte evenimente.

Sursa: IJJ Harghita

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 20. Kim Kardashian la Casa Albă
Articolul următorA doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie