VIDEO Pui de urs blocat într-un container, salvat de jandarmi

Astăzi, în jurul orei 05:20, jandarmii harghiteni au eliberat un pui de urs ce a rămas blocat în interiorul unui container, în apropierea gării din Băile Tușnad.

La ora 04:30, un bărbat a sunat prin intermediul SNUAU 112 pentru a anunța că în apropierea gării din stațiunea Băile Tușnad, într-unul din containerele de gunoi este rămas captiv un pui de urs. O grupă din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil s-a deplasat la fața locului, au asigurat zona și au constatat că într-adevăr se aude din container un urs, dar pe container era prezentă și ursoaica.

Jandarmii au procedat inițial la îndepărtarea ursoaicei, aceasta a încercat să revină, fiind alungată din nou, ulterior jandarmii reușind să elibereze puiul de urs. Acesta a fugit înspre pădure împreună cu ursoaica.

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursoaica și puiul ei nu se întorc. Acțiunea a durat aproximativ 1 oră, misiunea încheindu-se fără alte incidente.

Sursa video: Jandarmeria Harghita

Articolul precedentPrimarul din Odorheiu Secuiesc amendat pentru că nu a arborat drapelul României alături de cel al Ungariei
Articolul următorO fată de 12 ani, violată la Praid