Toate persoanele care vor să slăbească trebuie să știe ce este mai important în consumul fructelor. Persoanele care vor piardă în greutate trebuie să fie atente cu porțiile și modul de preparare a fructelor.

 

Persoanele care vor să piardă în greutate trebuie să fie atente cu porțiile și modul de preparare a fructelor. O porție potrivită ar însemna un măr, o piersică, o cană de fructe tăiate, precum pepenele sau ananasul, sau 15-17 cireșe sau boabe de struguri. În plus, o porție de banană ar trebui să fie în general o jumătate dintr-o banană de dimenisiuni mari, potrivit elle.ro.

Totuși, fructele conțin foarte mult zahăr și, deși este vorba despre zahăr natural, te pot face să iei în greutate. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să mai mânânci fructe dacă vrei să pierzi în greutate. Mai degrabă este important să fii atentă la cantitatea de fructe pe care o consumi.

 

Dacă dorești să mai elimini din cantitatea de zahăr consumată și să pierzi în greutate, nutriționiștii consideră că ar trebui să limitezi sau să renunți la:

1. Fructele la conservă sau borcan

 

Fructele la conservă sau borcan pot fi o variantă sănătoasă și accesibilă atâta timp cât nu sunt conservate în sirop îndulcit. Fructele conservate în apă sau în suc propriu nu au de ce să dăuneze dietei, și le poți consuma în cantități moderate.

2. Fructele deshidratate și confiate

Deși mici cantități de fructe deshidratate și confiate pot fi o gustare excelentă atunci când sunt combinate cu o sursă de grăsime și proteină sănătoasă, precum nucile sau semințele, în cantitate mare pot duce la luarea în greutate. Fructele aduc un aport mai mare de calorii în dietă decât fructele proaspete și conțin mai mult zahăr, întrucât se află într-o formă condensată, uscată.

Din moment ce fructele în stare proaspătă conțin apă, care ajută la hidratare, acestea sunt mereu o optiune mai bună decât varianta uscată.

 

3. Smoothie-uri

Este posibil să bei smoothie-uri și să pierzi în greutate, dar trebuie să fii atentă la tipul de smoothie pe care îl faci. Băuturile gata preparate și vândute la supermarket sunt în general pline de zahăr. Consumul a două smoothie-uri de acest gen într-o zi îți poate sabota eforturile de a slăbi. Pentru a evita acest inconvenient, este mai bine să îți faci propriul smoothie acasă.

3. Bananele

Deși toate fructele sunt foarte sănătoase, când vine vorba de slăbit, unele fructe nu sunt cea mai bună alegere. Această categorie include bananele, care pot conține fiecare până la 17 grame de zahăr și 120 de calorii.

4. Ananasul

Ananasul poate conține până la 17 grame de zahăr într-o porție de o cană.

5. Mango

Mango, deși delicioase, sunt de asemenea bogate în zahăr: până la 22 de grame într-o porție de o cană. Dacă dorești, totuși, să mănânci mango, trebuie să fii atentă la cantitatea pe care o consumi.

6. Strugurii

Nici strugurii nu sunt o alegere bună dacă dorești să pierzi în greutate. O cană de struguri conține aproximativ 16 grame de zahăr.

7. Pepenele
Un alt fruct cu care trebuie să fii atentă este pepenele, deoarece o felie de pepene poate conține până la 17 grame de zahăr.

 

Articolul precedent6 trucuri neobișnuite pentru a-ți face părul să crească mai repede
Articolul următorCum cureți rapid ochiurile de la aragaz. Vor fi ca noi cu un singur ingredient pe care și tu îl ai în bucătărie