Astăzi, regimul termic se va menține cu mult mai ridicat decât cel specific sfârșitului de februarie, deși valorile diurne vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent în est, sud și centru. 

Cerul va fi temporar noros și vor fi ploi slabe pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia, Transilvania și Moldova și izolat în rest, cu o probabilitatea mai mare în Crișana și Maramureș. Trecător, pe crestele montane vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, pe spații mici cu ușoare intensificări la munte, în regiunile vestice, estice și sud-estice. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade, izolat mai scăzute în Delta Dunării. Pe alocuri, dimineața, în special în depresiuni și în regiunile extracarpatice, se va semnala ceață.

În București, temperaturile se vor menține cu mult mai ridicate decât în mod normal la sfârșitul lunii februarie, deși temperatura maximă va fi mai scăzută decât ziua anterioară și va fi de 16…18 grade. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat.

Și la munte va fi mai cald decat in mod normal pentru aceasta data, deși valorile de temperatură vor fi în scădere ușoară comparativ cu intervalul precedent. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, ziua în majoritatea masivelor, iar noaptea ploile vor fi în restrânge către Carpații Meridionali. Trecător, pe creste vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, pe spații mici cu ușoare intensificări în zona înaltă. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentDiaspora, scrisoare deschisă către președinții partidelor parlamentare: se cere creșterea numărului de parlamentari pentru Diaspora
Articolul următorUn nou cutremur, duminică dimineața, în România