Numărul deceselor în urma complicaţiilor cauzate de COVID-19 a ajuns la 10 în judeţul Harghita, conform datelor publicate de Prefectură.

Marţi, la ora 13:00, pe teritoriul judeţului nu se aflau persoane în carantină instituţionalizată, dar numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu este în creștere cu 30 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 478.

De la începutul perioadei, 1.028 de persoane au ieșit din carantină, şi 10.686 din autoizolare în întregul interval.

77 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală.

În județul Harghita au fost confirmate un număr de 318 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: 231 de persoane s-au vindecat, zece persoane decedate, 77 de persoane se află internate (…) Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale, respectiv fiind dispuse și măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacți asimptomatici.Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică”, transmite Prefectura Harghita.

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

În data de 29.06.2020 personalul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au efectuat misiuni de verificare a prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare.

De asemenea, au fost efectuate misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza unităților administrativ teritoriale, în zona centrelor de carantină şi de izolare.

Autorităţile solicită cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști!

Articolul precedentComunitatea oamenilor care se dezvoltă profesional, citesc marile cărți și investesc în educația permanentă
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 13. Nu mai faci gospodină din politician