Amplă campanie naţională de informare şi prevenire, demarată în judeţul Harghita în Staţiunea Harghita Băi

Activităţile de informare şi prevenire vor fi desfăşurate de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne în sistem integrat, la începutul şi pe parcursul întregului an şcolar 2019 – 2020, în scopul creşterii gradului de siguranţă al elevilor la şcoală şi acasă, dar şi pe traseele de deplasare utilizate zilnic de copii.

Acţiunile lucrătorilor M.A.I. se adresează în special elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, însă vizează şi publicul larg, iar pentru atingerea obiectivelor vor fi realizate colaborări şi cu alte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în domeniu.

Încă din start, specialiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Harghita, împreună cu cei ai C.R.P.E.C.A. Târgu Mureş, C.P.E.C.A. Harghita şi A.N.I.T.P. C.R. Târgu Mureş, cu sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţul Harghita, I.S.J. Harghita, I.J.J. Harghita şi I.S.U. Harghita, vor desfăşura o serie de activităţi de informare şi prevenire, în special în unităţile de învăţământ.

Prima activitate comună a fost consemnată premergător începerii şcolii, mai exact vineri 06 septembrie, printr-o Conferinţă de presă în care comunicatorii şi specialiştii în prevenire ai instituţiilor implicate au prezentat Campania „10 PENTRU SIGURANŢĂ” şi au transmis principalele repere şi mesaje ale acesteia.

Tot înainte de festivitatea de deschidere a noului an şcolar, sâmbătă 07 septembrie, poliţiştii şi jandarmii harghiteni au realizat o acţiune publică în sistem integrat, în Staţiunea Harghita – Băi, unde s-a desfăşurat cea de-a XI-a ediţie a evenimentului „ZIUA APEI MINERALE”.

A urmat prima zi de şcoală, în care lucrătorii M.A.I. au fost prezenţi la festivităţile de deschidere a noului an de învăţământ, dar vor urma multe alte zile în care vom fi prezenţi şi vom purta spre elevi mesajele Campaniei şi nu numai.

Vom organiza întâlniri şi activităţi comune, vom participa la ore de dirigenţie unde vom prezenta teme specifice de prevenire, ce vor conţine mesajele preventive ale campaniei, recomandări specifice şi popularizarea unor acte normative de interes.

Articolul precedentUn bărbat a furat băutura unui bar din Topliţa
Articolul următorOrdin de protecție pentru o bătrână de 70 de ani, după ce soţul de 75 de ani a bătut-o