20 de persoane se află în carantină, iar alte 195 sunt izolate la domiciliu, informează Prefectura Harghita într-un comunicat postat marți pe site-ul instituției. 

Potrivit 20 de persoane se află în carantină, iar alte 195 sunt izolate la domiciliu, informează Prefectura Harghita într-un comunicat postat marți pe site-ul instituției.  surse, au fost prelevate probe de la cele 20 de persoane carantinate, acestea fiind trimise la Cluj pentru testare, iar cei aflați în monitorizare sunt asimtomatici.  

Precizări aplicare scenariul 3:

– Este activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în care sunt reprezentate toate instituțiile cu atribuții în gestionarea epidemiei.

– La spitale s-au amplasat corturi tip ISU la intrare UPU/CPU amenajate pentru triajul pacienților cu simptomatologie.

– S-a alocat un post telefonic permanent pentru comunicare directă cu persoanele aflate în izolare/carantină.

– Conform Hotărârii nr. 9 din 14.03.2020 a CNSSU sunt restricționate activitățile culturale, artistice, religioase, sportive care presupune participarea a peste 50 persoane, realizate in spații închise.

– Începând de miercuri, 17 martie 2020, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Harghita suspendă activitatea de examinare în vederea obținerii permisului auto, probele teoretică și practică, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

De asemenea se majorează timpul de soluționare a tuturor operațiunilor specifice de înmatriculări și permise desfășurate la ghișee, la 10 minute, prin utilizarea exclusivă a platformei de programare online, accesibilă pe site-ul instituției prefectului.

– Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Harghita va prelua cererile pentru eliberarea pașapoartelor  simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare (pentru persoanele care solicită acest tip de document de călătorie) numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile  de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.

Activitatea punctelor mobile din municipiile Odorheiu Secuiesc și Toplița a fost suspendată pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

Transmiterea pașaportului simplu electronic, de la sediul Serviciului Public de Pașapoarte Harghita la adresa de domiciliu/reședință din țară a titularului ori a persoanei  care a formulat cererea se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin email/poștă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/părintele reprezentantului legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani.

Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulație în străinătate / istoric pașapoarte / scutire de taxe vamale precum și furnizarea datelor din Registrul Național de  Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/ comunicărilor corespunzătoare se va efectua exclusiv prin corespondență poștală sau electronică și numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgența solicitării.

Cetățenii sunt rugați să respecte cu strictețe programul și regulile expuse mai sus și să înțeleagă că toate măsurile dispuse sunt eficiente atât timp cât sunt respectate.

Combaterea transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus, presupune un efort susținut, adaptabilitate și acțiune rapidă atât din partea angajaților instituțiilor implicate în gestionarea și luarea măsurilor pentru limitarea răspândirii acestuia, cât și din partea cetățenilor, principalii beneficiari ai serviciilor publice, transmite Prefectura Harghita.

Articolul precedentMarea noastră gaze poartă / Noi le dăm la altă poartă
Articolul următor4 incendii de vegetație în ultima oră în județul Harghita