Prefectura Harghita informează că miercuri, la nivelul județului, se aflau în carantină 25 persoane, alte 2.025 se aflau în autoizolare la domiciliu, iar 22 persoane a căror stare de sănătate este bună și au respectat recomandările autorităților au ieșit din autoizolare.

Conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției, miercuri, în centrele de carantină din județ erau disponibile un număr de 350 paturi.

1.706 persoane izolate la domiciliu au fost verificate de oamenii legii, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale, cu amendă în cuantum total de 21.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 1/1999.

De asemenea, poliţiştii au efectuat activităţi specifice de verificare privind respectare a măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona a 3 locaţii cu persoane aflate în carantină.

Se va acţiona şi în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea criminalității în toate domeniile, iar în contextul actual şi pentru impunerea respectării normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor şi a unităţilor economice.

Prefectura amintește că nerespectarea legislației poate atrage aspre sancţiuni cu amendă, sau chiar condamnarea la închisoare.

Respectați întocmai recomandările autorităţilor, iar pentru siguranța tuturor mesajul și cuvântul de ordine este: „STAŢI ÎN CASĂ”!

Articolul precedent21 de localități harghitene, fără curent electric
Articolul următorMinistrul Sănătății și-a dat DEMISIA