Prefectura Harghita informează că duminică, la nivelul județului, 20 de persoane se aflau în carantină, iar alte 1.532 persoane se aflau în autoizolare la domiciliu. În centrele de carantină din județ sunt disponibile 343 paturi.

În cadrul ședinței a Comitetului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției din 22 martie a fost prezentată situația centralizatoare la nivelul județului Harghita privind misiunile executate pentru gestionarea efectelor COVID-19 în ultimele 24 de ore. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Harghita, poliția, jandarmeria și poliția locală au asigurat misiunile de pază la centrele de carantină, au fost efectuate 872 controale la locurile de izolare la domiciliu, cu participarea efectivelor I.P.J. și I.J.J, și Poliția locală, dar și 4 misiuni permanente de asigurare a ordinii publice la corturile de triaj la UPU/CPU din spitale.

S-a solicitat primarilor să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători și fără altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimizării expunerii lor în afara locuințelor. Se vor identifica la nivel local, modalități pentru sprijinirea acestor persoane, (prin serviciile/compartimentele de asistență socială din cadrul primăriilor, sau prin angajați proprii sau sub contract cu instituțiile publice subordonate primăriilor.

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

În aplicarea măsurilor stabilite prin Decretul Prezidențial nr. 195/2020, au fost adoptate următoarele decizii:

– Structurile de poliție locală sunt coordonate operațional de Inspectoratul Județean de Poliție. Efectivele de poliție locală sprijină poliția națională în măsurile de ordine publică.
– Sunt constituite echipe mixte de cercetare și documentare și sunt accentuate verificările privind modul în care sunt respectate condițiile de izolare, corectitudinea informațiilor furnizate de cetățenii care intră în România și orice alte aspecte ce țin de asigurarea ordinii publice și eficiența măsurilor de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus.
– A fost întărită prezența în stradă a structurilor de ordine publică, la nivelul județului, poliție, jandarmerie și poliție locală.

Prefectul solicită ca persoanele vulnerabile, (persoane în vârstă, persoane cu diferite afecțiuni cronice), și nu numai, să nu părăsească locuințele doar în cazuri bine întemeiate, strict pentru cumpărarea de alimente, medicamente, apelarea la servicii medicale.

Prefectul face apel la toți cetățenii județului să respecte cu strictețe regulile expuse mai sus, și să înțeleagă că toate măsurile dispuse sunt eficiente atât timp cât sunt respectate și sunt în ajutorul nostru, al tuturor.

 

Articolul precedentCod galben de ninsori și viscol
Articolul următorMașină în flăcări pe o stradă din Miercurea Ciuc