În ultimele 12 ore, jandarmii harghiteni au fost solicitați de două ori pentru a îndepărta urșii din apropierea zonelor locuite, în localitățile Băile Tușnad și Voșlăbeni. Apelurile au fost făcute prin 112. 

Primul apel a fost făcut joi seara, la ora 21:22, de un bărbat care semnala faptul că pe strada Ciucaș din Băile Tușnad este prezentă o ursoaică cu trei pui. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil care a alungat ursoaica și puii în pădurea din apropiere, și a asigurat zona o perioadă pentru ca animalele sălbatice să nu revină.

 Al doilea apel a fost făcut vineri dimineață, la ora 04:37, de către o localnică din Voșlăbeni care anunța că în curtea casei sale este prezent un urs care ucide mai multe găini. În zonă a fost direcționată o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni care au îndepărtat ursul.

„Când au ajuns la locuința apelantei, jandarmii au observat în curte un urs, acesta fiind îndepărtat înspre pădure. Patrula a mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Nu au fost înregistrate alte incidente”, transmit reprezentanții Jandarmeriei Harghita.

Aceștia le reamintesc cetățenilor să sune la 112 de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Articolul precedentUrsuleți blocați într-un brad la Tușnad Băi, salvați de jandarmi și autoritățile de Mediu
Articolul următorSe pregătește cea mai mare alianță de STÂNGA. Consens politic la nivel înalt