În cursul zilei de joi, la nivel județean au fost emise 8 atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost înregistrate efecte de vreme rea în municipiul Gheorgheni, unde pompierii militari au acționat pentru evacuarea apei din pivnița unei case, de pe strada Exterioară, inundată pe o suprafață de circa 17 mp.  

„Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Totodată, seara trecută, au fost emise două mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru avertizarea populației privind prezența unor urși în comuna Voșlăbeni și în Băile Tușnad.

Articolul precedentFOTO | Accident în Urișor! Două persoane au fost rănite şi au ajuns la spital
Articolul următorÎncă 5 cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore în judeţul Harghita