Creşte numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, şi cel al persoanelor testate pozitiv pentru coronavirus, însă scade numărul persoanelor plasate în carantină instituţionalizată. Potrivit Prefecturii Harghita, în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată a scăzut la 34 (cu 16 mai puţine faţă de duminică), astfel că în total, de la începutul pandemiei, 973 de persoane au ieşit din carantină.

Cu toate acestea, creşte numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, în prezent fiind în evidenţe 1.795 de persoane, în creştere în ultimele 24 de ore cu încă 87 de cazuri. De la începutul pandemiei, 5.315 de persoane au ieșit din autoizolare.

„În județul Harghita au fost confirmate un număr de 117 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care:  22 de persoane s-au vindecat, o persoană decedată, 94 de persoane se află internate la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc şi Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală. Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale, respectiv fiind dispuse și măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacți asimptomatici. Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică”, transmite Prefectura Harghita.

Articolul precedentÎncă doi harghiteni testaţi pozitiv pentru Covid-19. Bilanţul a ajuns la 117 persoane infectate
Articolul următor13 intervenții SMURD Harghita în weekend