Prefectura Harghita a comunicat bilanțul privind situația cazurilor de coronavirus în județ. Conform reprezentanților instituției, în ultimele 24 de ore numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu a fost în scădere cu 233, iar în prezent, doar 9 persoane se mai află în carantină instituționalizată pe teritoriul județului.

De la începutul pandemiei, 1.002 persoane au ieșit din carantină, și 6.227 din autoizolare, în prezent, în evidențele autorităților sanitare fiind 2.079 de persoane aflate în autoizolare.  

„În județul Harghita au fost confirmate un număr de 136 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: 43 de persoane s-au vindecat, două persoane au decedat, 91 de persoane se află internate la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală. Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale, respectiv fiind dispuse și măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacți asimptomatici”, transmite Prefectura Harghita.

La nivel național, până la data de 1 iunie au fost confirmate 19.398 de cazuri de COVID – 19, fiind declarate vindecate și externate 13.426 de persoane. 

Articolul precedentÎncă doi harghiteni testați pozitiv Covid-19. Bilanțul a ajuns la 136
Articolul următorIncendiu la un transformator electric din Tulgheș