Poliţiştii harghiteni sunt în căutarea suspectului unei tentative de furt dintr-un magazin din judeţ, faptă comisă pe raza municipiului Gheorgheni.

Potrivit IPJ Harghita, cel în cauză a spart un geam şi a încercat să sustragă mai multe bunuri, însă a renunţat şi a fugit în momentul în care s-a activat sistemul de alarmare.

În dimineaţa zilei de 20.02.2020, în jurul orei 07:20, Poliţia Municipiului Gheorgheni a fost sesizată de administratorul unei societăţi comerciale din localitate despre faptul că în cursul nopţii precedente, o persoană necunoscută a distrus geamul uşii de acces al magazinului său. Echipa operativă deplasată la faţa locului a consatat că cele sesizate se confirmă, iar din vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere s-a constatat că, la ora 01:43, o persoană necunoscută a spart cu o piatră geamul de tip termopan al uşii de acces în magazin, apoi şi-a introdus mâna stângă prin spaţiul creat, încercând să sustragă bunuri”, se arată într-un comunicat al IPJ Harghita.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru tentativă la furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorului.