Serviciul teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) va avea sediul în clădirea Consiliul Județean din Miercurea Ciuc la camera 422. 

Județul Harghita dispune de bogății naturale extraordinare, fiind o regiune bio-culturală unică la nivel european. Gestionarea în mod corespunzător a ariilor naturale protejate din punct de vedere agricol și turistic, este foarte importantă. Această sarcină revine ANANP și va fi dusă la bun sfârșit prin intermediul serviciului teritorial.

„Împreună cu fracțiunea parlamentară a UDMR considerăm că este foarte important ca serviciul teritorial să nu își desfășoare activitatea în mod izolat, ci să se stabilească o legătură strânsă cu administrațiile locale, cu grupurile de lucru care funcționează în cadrul Consiliului Județean Harghita, diferitele instituții, organizații, respectiv cu organizațiile care s-au ocupat până în momentul de față cu gestionarea acestor arii naturale. Am încredere, că activitatea acestui serviciu va fi organizată în așa fel încât județul Harghita, această regiune, să devină un centru al activității de protecție a naturii și care să contribuie la bunăstarea locuitorilor, fiind un motiv de mândrie pentru toți cei care trăiesc aici”, a afirmat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Articolul precedentFOTO Pompierii au verificat spitalele din Harghita
Articolul următorVIDEO + FOTO Unirea Principatelor a fost serbată la Topliţa