Pompierii harghiteni au făcut mai multe verificări la unitățile sanitare din județul Harghta.

Inspectorii de prevenire au verificat cum se exploatează instalaţiile electrice, mijloacele de încălzire, cum funcţionează iluminatul pentru marcarea căilor de evacuare sau cum funcționează mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor. Totodată au verificat dacă sunt obstrucționate căile de evacuare, dacă instructajul angajaților este făcut corespunzător sau dacă s-au obţinut autorizaţiile de securitate la incendiu și dacă există planuri de evacuare în caz de incendiu.

Ieri s-au desfăşurat activităţi de control tematic, instruiri și exerciții de evacuare în caz de incendiu la două unități sanitare din municipiul Miercurea-Ciuc. Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii militari din cadrul subunităţii operative de intervenţie Miercurea-Ciuc au efectuat acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a celor două obiective.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Harghita își vor concentra activitatea de verificare a respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor la unitățile sanitare cu paturi din județ.

Sursa Foto ISU Harghita

Articolul precedentFOTO Pompierii harghiteni se antrenează pentru eventuale intervenţii riscante
Articolul următorAgenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), se mută la Consiliul Județean Harghita