Un tânăr de 18 ani a fost sancţionat de poliţişti pentru apelare abuzivă la 112, după ce a reclamat o tâlhărie inexistentă.

La data de 25 august, în jurul orei 20:40, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a fost sesizat telefonic, prin intermediul 112, cu privire la faptul că un tânăr de 18 ani, din comuna Păuleni Ciuc, a fost deposedat prin violenţă de o sumă de bani, de către un consătean de-al său.

Potrivit afirmaţiilor victimei, s-a stabilit că aceasta, în jurul orei 20:00, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost agresat de un cunoscut de aceeaşi vârstă, care l-a deposedat de cei 410 lei pe care îi avea asupra sa.

Ulterior, prin aprofundarea cercetărilor şi prin efectuarea unor investigaţii suplimentare, poliţiştii au stabilit că, de fapt, aşa-zisa victimă îi era dator amicului său, căruia i-a dat de bună voie cei 410 de lei, după care a declarat că a fost victima unei tâlhării, deoarece trebuia să înmâneze unchiului său o parte din bani.

În aceste condiţii procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale, nefiind comisă vreo infracțiune.

În schimb, apelantul a fost sancționat contravenţional pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă, potrivit prevederilor O.U.G. 34/2008, cu amendă de 500 de lei.

Articolul precedentUn urs a intrat în curtea unei localnice din Feliceni
Articolul următorPoliţiştii din Borsec alertaţi de un apel la 112 în care se auzea un plânset de copil