Sancțiuni de aproape 100.000 de lei aplicate și peste 270 de kg de carne confiscată de polițiștii harghiteni, prin continuarea acțiunilor de pregătire în condiții de siguranță a mesei de sărbători

Polițiștii harghiteni au desfășurat mai multe activități specifice, pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii actelor ilicite de comerț, în special a celor cu alimente perisabile și produse din carne, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita.

În cadrul acestor activități au fost verificate peste 30 de societăți comerciale de profil, 21 dintre acestea fiind sancționate contravențional, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la peste 97.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de aproape 10.000 de lei, aproximativ 280 de kg de carne de porc, pui, miel și pește, precum și 200 de țigarete și peste 170 de diferite produse alimentare expirate sau fără etichetă.

Totodată, au fost confiscați 1.280 de lei, reprezentând contravaloarea a 40 de kg de carne de miel, 30 de kg de prăjituri și a unor sume de bani nefiscalizate.

În urma aspectelor ilicite constatate, au fost întocmite și acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „comercializarea de produse alterate”.

Polițiștii harghiteni vor iniția acțiuni și în perioada următoare, în scopul asigurării unui climat optim de siguranță, în toate domeniile.

Articolul precedent300 de hectare de pădure nouă în acest an, în judeţul Harghita
Articolul următorUn bărbat din Sânmartin este cercetat după ce a aruncat cu un ghiveci cu flori după mama sa