Prefectura Harghita informează că joi, la ora 13:00, la nivelul judeţului 29 de persoane se află în carantină, iar alte 2.109 sunt în autoizolare la domiciliu, De asemenea, de la începutul epidemiei, 159 persoane au ieșit din autoizolare după ce au fost declarate sănătoase.

La ora actuală, în centrele de carantină sunt disponibile 358 paturi.

Miercuri, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Harghita şi cele ale Poliţiei Locale (Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni) au efectuat verificări la 1.878 de persoane izolate la domiciliu.

În cursul ultimelor 24 de ore au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, în cuantum total de 20.300 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a aplicat 7 amenzi în valoare de 700 lei pe raza municipiului Miercurea Ciuc. şi alte două amenzi în valoare de 2.000 lei, în Gheorgheni, valoarea totală fiind de 2.700 lei.

Misiuni executate:

– 33 misiuni de patrulare pentru menţinerea ordinii publice, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 4 localităţilor, cu 67 de jandarmi şi 18 auto.

– 11 misiuni de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale (unul judeţean şi trei municipale) cu 22 jandarmi și 8 auto.

– 4 acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare: s-au verificat 117 locații din 7 localități. Au fost căutate 165 persoane. Au participat 36 jandarmi, în 18 patrule, cu 9 auto.

– 5 misiuni de menţinere a ordinii publice în zona locațiilor de carantină/izolare: 3 locaţii din 2 localități, cu 10 jandarmi și 2 auto.

– 3 misiuni de escortă a unor convoaie de 21 autoturisme care au tranzitat judeţul Harghita, cu participarea a 21 jandarmi și 9 auto.

Joi, la ora 10:00, în municipiul Gheorgheni, pe o stradă din Cartierul Florilor, o patrulă de jandarmi a depistat doi cetățeni, bărbat și femeie, care nu au respectat izolarea la domiciliu. Potrivit Prefecturii Harghita, cei doi au avut acordul să meargă la medic, dar au trecut și pe la un magazin. În acest caz, DSP-ul le-a comunicat oamenilor legii să îi lase pe cei doi să meargă înapoi la domiciliu. Având în vedere că cei doi nu posedau declarație pe proprie răspundere și se aflau în o cu totul altă zonă, decât cabinetul medical, ori domiciliul stabil, cei doi au fost sancționați cu câte 5,000 de lei amendă.

 

 

 

Articolul precedentDan Voiculescu: Pandemia de Coronavirus va putea fi rezolvată doar printr-o soluție globală
Articolul următorSinecurile PSD-ALDE la Directiile de Sanatate Publica zboara rand pe rand la prima adiere de Coronavirus! PNL trebuie sa o rezolve si pe asta…