O nouă aplicație mobilă lansată de Consiliul Județean Harghita și dedicată promovării turistice a județului Harghita îi ajută pe utilizatori să își organizeze o vacanță în zonă și le oferă toate informațiile necesare astfel încât călătoria lor să fie facilă și plăcută.

Aplicația mobilă dedicată promovării turistice a Harghitei, “Visit Harghita” a fost lansată de curând și este un instrument digital foarte util pentru că reunește într-un singur loc toate ofertele turistice din județ, restaurantele, locurile de cazare și variantele de distracție. Utilizatorii au acces la informații despre: ghizii turistici disponibili în zonă, punctele de informare turistică, starea vremii, sau despre serviciile de închiriat mașini și contactul Salvamont, scrie www.natgeo.ro.

Ghidul audio disponibil prezintă obiectivele turistice în limbile română, maghiară sau engleză.

Locuri care atrag turiștii și sunt descrise în aplicație

Toate atracțiile turistice și activitățile posibile în zonă sunt reunite în pagina “Comorile noastre”. Între acestea, singurul lac situat într-un crater vulcanic din Sud-Estul Europei – Lacul Sfânta Ana, Cheile Bicazului, observatoarele de urși, canionul cu cea mai mare rezervă de sare din Europa de la Praid sau unul dintre cele mai importante centre de ceramică de pe continent – Corund sunt atracțiile turistice, unice în lume, cu care se mândrește Harghita.

Lacul Sfânta Ana

Singurul lac de origine vulcanică din Europa Centrală și de Est, alimentat din apă de ploaie şi din cea rezultată în urma topirii zăpezilor, este și cel mai vizitat obiectiv turistic al Ţinutului Secuiesc. Când vremea este bună și nu bate vântul, se pot observa bule de gaz care se ridică de pe fundul lacului și care sunt manifestări ale activității post-vulcanice.

Muntele și Canionul de sare Praid

Doline în sare, chei în sare, spălări de versant în sare, izvoare de apă sărată pot fi observate în rezervația de la sud-vest de stațiunea turistică Praid. Și azi se mai pot vedea urmele galeriei Elisabeta, de-a lungul căreia s-au format peșteri mici în sare, curgeri de sare și noroioase. Traseul ecodidactic al Canionului de sare are aproximativ 1 km și 7 puncte de interes prezentate în perioada iunie – octombrie de către personalul custodiei. Interesant este că aici săpăturile care au rezultat după exploatarea sării s-au umplut cu apă și s-au transformat în adevărate lanțuri de lacuri.

Tinovul Mohoș

Situat în colțul estic al Masivului Ciomatu Mare la o altitudine de 1050 m, tinovul Mohoș este o turbărie alpină, unde turiștii pot vedea o serie de specii rare precum: plantele carnivore ale erei cuaternare ca roua cerului cu frunze rotunde (Drosera rotundifolia), roua cerului cu frunze alungite (Drosera obovata), muşchiul de turbă pestriţ (Drosera anglica) şi răchiţeaua (Vacccinium oxicoccos). Se regăsesc aici şi specii ale erei glaciare cum sunt: ruginarea (Andromeda polifolia), vuietoarea (Empetrum nigrum) şi bumbăcarița (Eriophorum vaginatum).

Lacul Roșu

Lacul a cărei culoare este dată de argilele bogate în oxizi de fier, aduse de Pârâul Roșu, este cel mai mare lac de baraj natural format pe teritoriul României și face parte din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș. Pădurea scufundată în lac, din care se mai văd trunchiurile molizilor este un peisaj unic și spectaculos.

Cheile Vârghișului 

La limita județului Harghita cu Covasna, se află Cheile Vârghișului, o arie protejată de interes național. Aproximativ 130 de peșteri se ascund aici, din care 4 sunt deschise publicului și pot fi vizitate doar cu echipament corespunzător.

Rezervația Lacul Iezer – Parcul Național Călimani

Cel mai mare lanț vulcanic de la noi din țară adăpostește o serie de specii ocrotite de plante, precum pinul pitic (Pinus mugo), ienuperi (Juniperus sibirica), smârdarul (Rhododendron kotschyi) sau Nardus stricta. Rezervația Lacul Iezer este o arie protejată de interes național și se întinde pe o suprafață de 322 ha.

Observatoare de urși

Cea mai mare populație de urși din România se află aici. Aceștia pot fi observați din punctele special amenajate: la Băile Homorod, la Băile Tușnad, la Lacul Sfânta Ana, la Borzont, Zetea sau observatorul de urși Medveakadémia.

Top 25 recomandări

Sugestiile de cazare, mâncare și distracție sunt reunite într-un top 25 de recomandări pentru fiecare categorie: review-urile de pe booking.com au fost sursă de inspirație pentru locurile de cazare, un blogger culinar recomandă restaurante, în timp ce, în urma unei campanii de vot pe Facebook a fost stabilit topul atracțiilor. Topurile se vor actualiza constant în funcție de trenduri. 

Aplicația Visit Harghita este dispobilă pe iOS și pe Android și are și un backup pe site, în cazul în care dorești să îți programezi concediul de la calculator. 

Visit Harghita va fi platforma prin care se pot urmări detalii despre evenimentul din 1 iunie, când papa Francisc participă la Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.

Descarcă Visit Harghita din:

Google Play Store pentru Android

Apple Store pentru IOS

 

Articolul precedentPrezentare de carte – „Noi, secuii, şi prietenii noştri români. Interviuri şi mărturii ale convieţuirii”
Articolul următorUn şofer de 18 ani a murit carbonizat după ce maşina i-a luat foc